Vad bör man använda för kläder vid jakt?

En stor del av jakten bygger på vad man har för kläder, åtminstone när det gäller hur lyckad den ska bli. Dels är det viktigt att djuret inte upptäcker en, dels är det viktigt att man håller sig torr och varm. Det kanske bästa när man ska skaffa sin utrustning är att köpa den över Internet, till exempel på hemsidan http://activeoutfit.se som har ett stort och bra utbud när det kommer till bra kläder inom jakt. När man köper jaktkläder över Internet är det lättare att se över priser och vad det finns för utbud. Är det något som inte passar brukar det gå bra att byta dem.

För det första behöver man någon typ av kamouflagekläder för att djuren man jagar inte ska upptäcka en. Vad för typ av kamouflage man behöver varierar beroende på vart man jagar. När man jagar rådjur i skogen kan det vara bra att ha grönt kamouflage och om man ska jaga i fjällen där det är vitt och mycket snö bör man istället använda vitt. Däremot bör man ha synliga kläder under älgjakten eftersom det då är många som jagar på en och samma gång. Detta kallas för signalkläder och används för att man inte ska råka skjuta på en person eller bli skjuten själv för den delen.

Dessutom är det viktigt att skaffa ett par bra hörselskydd så att man inte blir hörselskadad när skottet går av. Utan hörselskydd kommer man garanterat att få hörselproblem så småningom. Tänk på att vapnet går av väldigt nära örat.

Man behöver också en kikare, och det kan vara bra att skaffa en vanlig även om man har ett kikarsikte, eftersom de är smidigare och skönare att använda om man ska spana under långa perioder. Man bör också ha ett par bra skor som är vattentäta. Vattentäta kläder bör man ha överhuvudtaget, de ska också andas.

Leave a Reply