Vad behöver man för utrustning vid jakt?

När man jagar behöver man förutom vapen även andra typer av utrustning och det finns både utrustning som är helt nödvändig och sådan som inte är lika nödvändig, men som ändå kan underlätta och vara bekvämt att ha. Det finns ett stort utbud av jaktprylar och tillbehör på Internet, exempelvis jaktlust.com har ett väldigt stort och komplett utbud när det kommer till jakt och utrustning. Att köpa utrustning via Internet kan vara väldigt smidigt eftersom man kan göra det bekvämt hemifrån samtidigt som man får en bra överblick över vad som finns och man har god tid på sig att bestämma vad man behöver. Nu för tiden går det också väldigt snabbt att få hem sina prylar vid handel på Internet, det brukar ta mellan 1 – 3 arbetsdagar innan de finns att hämta hos postombud eller i brevlådan beroende på hur stora saker, och hur mycket man har beställt.

Något som inte är ett måste men som kan vara väldigt skönt att ha är en hopfällbar stol som man kan ha med sig. Det finns många som inte är särskilt tunga och som är lätta att bära med sig. På så sätt slipper man sitta på fuktig mossa när man ska ta en paus och dricka kaffe eller vatten. Man bör också skaffa sig ett par ordentliga kängor, det är viktigt att man har ett par rejäla som också är vattentäta eftersom man ofta går långa sträckor på väldigt ojämna och fuktiga underlag. Man kan också använda gummistövlar om det är mark med mycket vattenpölar i.

Det är också bra att skaffa någon form av keps, det kan nämligen underlätta något enormt om solen tittar fram. Det finns inget som är mer frustrerande än att missa ett byte bara för att man blir bländad av solen. Man måste också såklart ha ett par hörselskydd.

Leave a Reply